Evropa je sexy. Dovolme si volit!

Evropa diktuje světu módy a luxusních aut. V Evropě jsou nejslavnější místa duchovního vzepětí i hříchu. V Evropě jsou nejlepší místa k životu (jednou to bude i Česko). Evropa je neskutečná směs svobody, tvrdého kapitalismu, solidarity, civilizovanosti a slušnosti, jakou nenajdete nikde jinde na světě.  

Není to jenom zásluha Unie, ale je to z velké části zásluha Unie.

Unie není žádný Sovětský svaz, jak se nám snaží namluvit jeden zapšklý profesor. Unie je pragmatický spolek svobodných států, který má zajistit mír a prosperitu co největšímu počtu občanů. Kupodivu to už desítky let funguje. Se skřípěním.

Nedivme se tomu: Ve světové válce si nikdo tak navzájem neublížil jako Evropané. Válčili po staletí, protože jsou vynalézaví, ale také tvrdí , zarputilí a bojovní. Dělili si mezi sebou svět. Po nejhorší válce dali svou hyperaktivitu do budování Unie.

Jasně že z toho někdy bolí žaludek, jako když pejsek a kočička pekli ten pověstný dort. Ono splácat mušle, krevety, vuřty, vepřo knedlo, musaku, masové kuličky, špatzle a tak dále, není jednoduché. Má-li to být chutné, je to skoro zázrak. A když slijeme vodku, moselké, ouzo, plzeň, heineken a tak dále, máme kocovinu jak z praku.

Tak se to prostě dělat nesmí. Unie a evropanství má být s mírou.

Unie je dobrý a štědrý sluha jako Saturnin.

Ale byl by o velice špatný pán.

Nevyužívat Saturninových služeb do mrtě, by byla úplná pitomost.

Nechat si vnucovat pravidla, která nechceme, snad ještě větší.

Můžeme to ovlivnit. Nikdy v moderních dějinách neměli Češi, Moravané a Slezané větší vliv na svůj osud v rámci kontinentu. Nikdy nebyl jejich hlas slyšet tak silně, jako v Unii.

Proto je důležité, abychom měli vynikající zástupce v Bruselu a Štrasburku.

Evropa je báječné místo k životu.

Je velice sexy.

Unii k tomu potřebuje, i když na ní často právem nadáváme.

My potřebujeme mít v Unii nejlepší lidi.

Tak. A jdu volit do europarlamentu :-).

Autor: martin komárek | pátek 23.5.2014 12:47 | karma článku: 14,99 | přečteno: 1183x