Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Mlátička Kalousek a „Husákem vycepovaný komunistický fízl“ Ondráček

Kalousek se nechce omluvit Ondráčkovi, za to, že o něm řekl, že je komunistický fízl. Ondráček skutečně studoval na esenbáka a mlátil lidi při Palachově týdnu. Teď je řádně zvoleným poslancem. Urazil Kalousek Ondráčka? Nepochybně ano.  

Kdyby řekl: „Spáchal jste ničemnost, když jste tloukl nevinné lidi za jejich názor. Ta ničemnost je tak do nebe volající, že ji ze sebe nikdy nesmyjete a já vámi pohrdám.“, bylo by to konstatování smutného faktu, ne urážka

Vezměme příklad, takovou nevěru, která není Kalouskovi neznáma (Podobně jako bití nevinných lidí za jejich názory, ale o tom až dále.) Když někomu řekneme: „Chováte se mizerně, když podvádíte svou ženu a už s vámi nikdy nepromluvím“. vyjadřujete jasně a ostře názor, ale nikoho neurážíte. Když však nevěrníku utrháte: „Ty prolhaný zpustlý děvkaři“, už to urážka je.

Jenže v debatě ve sněmovně nešlo o to, co je urážka. Kalousek je obratný demagog a zkušený parlamentní šíbr. Nemá nic než sněmovní „kecpult“ a tak ho užívá, aby získal titulky a dělal volební kampaň. Samozřejmě tento politický šachista věděl, co se stane, když s gustem opakoval svou předem vyšpekulovanou frázi o Husákem vycepovaném komunistickém fízlovi.

Čeho chtěl dosíci?

V první řadě se chtěl zaskvět ve své roli nekorunovaného krále boje proti komunistickému moru. Chtěl debatu otočit tak, aby mohl každého, kdo se zastane uraženého Ondráčka, označit za komunistu a zastánce mlácení lidí. Za druhé chtěl zadarmo získat místo v novinách a televizních zprávách. Žurnalisté milují boj a silácké výroky. Za třetí chtěl pomoci zcela nemastnému a neslanému „jakobypurkmistrovi“ Hudečkovi. Pravicoví Pražané, z nichž mnozí byli tehdy též biti, tak budou spíš volit TOP09, i když staví třikrát předražené mosty. A za čtvrté chtěl sněmovnu prostě zdržovat, aby se nemohlo jednat o reálných zákonech.

Sám jsem byl na Palachově týdnu na opačné straně než soudruh Ondráček. Nedostal jsem obuškem, ale zlilo mě v tom mrazu vodní dělo, což jsem odskákal angínou. Jako jediný jsem propašoval kritiku policejního zvěrstva do oficiálních novin, což jsem odskákal vyhazovem, byť pouze dočasným.

Nesouhlasím s ničím, co hlásá komunistická strana Čech a Moravy. Přes to si vážím občanů, kteří pana poslance Ondráčka zvolili. Čím dál víc chápu, že lidé dušení chátrajícím státem mohou někdy KSČM volit ze zoufalství a z protestu. Stále a dokola jim ale budu opakovat, že jsou obelháni. KSČM v této zemi nikdy nic nezmění k lepšímu.

Jinak, ale svým způsobem stejně vášnivě protestuji proti politikům, jako je Kalousek. Hráli svou hru, nechali po sobě spoušť, lidem neprospěli, sobě taky ne. A myslí si, že silný hlas, demagogie a nebojácnost (řeklo by se drzost) stačí ke správě věcí veřejných.

A teď ještě k té mlátičce.

Kalousek je jí hned třikrát. Jednak za svou houževnatost: Sněmovní mlátička. Jednak mlátička ústy. A jednak doslova. Cožpak nezpolíčkoval za názor viditelně slabšího mladíka? V tom si může s Ondráčkem podat ruku...

P.S: Hlasoval jsme proti potrestání Kalouska. Myslím, že slovní grobiánství by mělo být trestáno pouze společenským chladem vůči hrubci.

 

Autor: martin komárek | čtvrtek 25.9.2014 19:08 | karma článku: 28,43 | přečteno: 1989x
  • Další články autora

martin komárek

Ždímají lidi jako ovce, aneb the best of Sněmovna 22. ledna

Poslanecká sněmovna je zajisté místem, kde se nejlepší mozky v zemi se zápalem vrhají do půtek za správo a spravedlnost. Pokud však při tom hodokvasu moudrosti, nezištnosti a ušlechtilosti neusnete, nebo nebudete nuceni odejít (říkám slušně) objevíte skutečné surové diamanty. Žádný humorista na světě by to nezvládl. A to ještě bohužel papír nezachytí divoká gesta, vypoulené oči, jízlivé úsměvy a nadýmavé uspokojení. Nabízím krátký sestřih, jehož hlavním hrdinou je tentokrát...ano, Tomio Okamura!

22.1.2015 v 21:12 | Karma: 11,14 | Přečteno: 1144x | Diskuse| Ostatní

martin komárek

Islám za nic nemůže. To pitomí frustráti.

Horliví vlastenci klnou z tribun islámu a tráví čas na náměstích. Zbytečně. Mohamed za nic nemůže, jako Ježíš nemůže za inkvizici, Marx za gulagy a Nietzsche za Auschwitz. Všechno vězí ve frustrátech, kteří si najdou svého gurua.

21.1.2015 v 17:49 | Karma: 17,06 | Přečteno: 1422x | Diskuse| Ostatní

martin komárek

Kellnerův Zeman a Sedláčkova mikina.

Miloš Zeman dokázal budit polemiky a vzrušovat veřejné mínění, i když si hrál na politického důchodce, co objímá stromy. Tehdy o něm točil film Robert Sedláček, jehož prostřednictvím si prezident získává reklamu nyní. Už ne postoj k adopcím homosexuálů či národnímu parku Šumava rozděluje společnost na nesmiřitelné tábory. Nejdůležitější věcí, o níž se přeme a k níž se vyjadřuje každý je nevábný kus látky zahalující Sedláčkovo až příliš mužné tělo.

29.10.2014 v 21:02 | Karma: 20,50 | Přečteno: 1688x | Diskuse| Ostatní

martin komárek

Žít Ano. Matěji Hollane, tohle je jako Brno

Ano uzavřelo koalici s hnutím Žít Brno. Matěj Hollan bude mít teď díky Ano vliv na dění ve svém milovaném městě. Prosím, přečtěte si několik zábavných citátů, které byly sepsány před rokem. Autorem je Matěj Hollan.

18.10.2014 v 20:10 | Karma: 13,53 | Přečteno: 2691x | Diskuse| Ostatní

martin komárek

Babiš proti všem. Třetí etapa sametové revoluce.

Jaký je smysl komunálních voleb? Když člověk vidí hesla, musí si vzpomenout na Haška: Slíbíme vám všechno, co naši političtí soupeři a ještě něco navíc. Jízdné zdarma! Ulice bez psí stolice! Chodníky chodcům! Více zeleně a méně betonu! Doprava bez zbytečné regulace! Chcete mít svého pekaře? Já ano? Vyčistíme centrum od bezdomovců! Odvaha nastolit pravidla! Vracíme vám Prahu!..

9.10.2014 v 20:26 | Karma: 16,70 | Přečteno: 2308x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Ženu soudí za sex se psem i zneužívání syna a vnuka. Byla to terapie, hájí se

15. dubna 2024  12:28,  aktualizováno  13:33

U Krajského soudu v Ústí nad Labem začalo projednávání případu dlouhodobého sexuálního zneužívání,...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Europoslanci prodloužili volný obchod s Ukrajinou, unijní farmáře více ochrání

23. dubna 2024  13:03

Europoslanci schválili prodloužení volného obchodu s Ukrajinou, ovšem s kroky k vyšší ochraně...

Exposlanec ODS Šťastný, lékař bývalého prezidenta, se pokouší za ANO o návrat

23. dubna 2024  12:26,  aktualizováno 

Pražské ANO ve středu rozhodne, zda zkusí vrátit do nejvyšších pater politiky Borise Šťastného,...

Začaly vypovídat poškozené. Vyslechnout si je Cimický k soudu nepřišel

23. dubna 2024  11:02,  aktualizováno  12:47

V případu psychiatra Jana Cimického, který čelí obžalobě z několika znásilnění a desítek případů...

Jste pryč, když jiní umírají? Ukrajinci v branném věku přišli o konzulární služby

23. dubna 2024  12:37

Ukrajina přestala poskytovat konzulární služby ukrajinským občanům v branném věku, kteří pobývají v...

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...

  • Počet článků 33
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5237x
Druhdy novinář, komentátor MF DNES, spisovatel, glosátor a humorista, nyní poslanec za hnutí ANO.

Seznam rubrik