Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IT

I95v34o 91T65e90l61e45c

5. 2. 2014 9:38

Citace z článku: "Případ Bohuslava Svobody, případ Věry Jourové ale i stovky případů zbytečně a hloupě stíhaných lidí mají být mementem pro poslance, ministryni spravedlnosti a ministra vnitra, aby zjednali nápravu". Obecně platí, že ministr vnitra nápravu zjednat nemůže. Smí jen odvolat policejního prezidenta a u soudu se dozví, jak to dopadlo. Ministryně spravedlnosti už nesmí tuplem nic. Smí jen navrhnout vládě odvolání nejvyššího státního zástupce a počkat, jak to ve vládě dopadne a u soudu se dozví, jak dopadla nakonec. Odškodňování za nesprávný úřední postup nebo nezákonné rozhodnutí rutinně provádí odbor odškodňování Min. sprav., popř. skončí u soudu. Různé přezkumy a opravná řízení jsou dávno a dávno nastaveny v pořádku.

Ptám se, co by podle pana poslance měl udělat ministr vnitra nebo ministryně spravedlnosti v podobných věcech, aniž by zneužili veřejnou moc? - Vojska ministerstva vnitra jsme u nás dávno zrušili, ale mají je dosud na Ukrajině třeba ... Znovuobnovit tato vojska a dát jim rozkaz k obsazení soudů? 

Zcela normálně a věcně. Co by měl každý z nich udělat, aniž by zneužil moc?

0 0
možnosti
Foto

Že neměříte stejným metrem i panu Babišovi?

0 0
možnosti
VV

No, tak to by bylo. To je kauza Svoboda. Teď ještě vysvětlit, jak jste "čistě" zprivatizovali Mladou frontu a kolik milionů vám to vyneslo.

Ach jo...!

1 0
možnosti
  • Počet článků 33
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5237x
Druhdy novinář, komentátor MF DNES, spisovatel, glosátor a humorista, nyní poslanec za hnutí ANO.

Seznam rubrik