Diskuse

Nechceš komunistickou školku? Táhni na ulici, smrkáči!

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

poslanci se musí voličům předvést a tak zbytečně kvokají

0 0
možnosti

jen jsem tam nepochopil to slovo komunistickou. 

ne apríl ! Samozřejmě všichni víme důvod 1. Titulek prodává a toto slovo ho posune nahoru. důvod 2. na tuto mantru -  komunisti - stále ještě lid slyší a slinné žlázy přeřazují na dvojku / citát W. Allen /

0 0
možnosti
MP

No nevím, děcka nám vzali do školky úplně bez problémů. Tak nevím, proč "politik" píše, že se musí uplácet, aby vzali dítě to školky.

0 1
možnosti
ZH

Nevim co vymejšlej, ať to opíšou od němců. Tady máme právní nárok i na jesle. Když se dítě včas nahlásí, musí se obec postarat, jinak jí můžete dát k soudu. Byly velké obavy, že se to nezvládne a soudy budou zavalený, no a ve skutečnosti se nedostalo jen na zlomeček dětí. Ovšem připravovalo se to důkladně několik let, zejména financování. Takže stačí se podívat k sousedům a není potřeba nic nového vymejšlet.:-)

0 0
možnosti

Nejsme jako oni. MAKÁME! Nebo jak to přesně bylo.....

0 0
možnosti
AK

Mnoho státních (obecních) školek se v 90-tých letech rušilo vědomě zbytečně, často i záměrně, aby se školka či samotný objekt mohly privatizovat. Názory, že peníze na školky nejsou je nesmysl. Každý rok je státní rozpočet, zejména na únicích daní, předražených zakázkách, na dalších podvodech, tunelování státních firem a fondů, ožebračen cca o 100 mld.Kč, což, jak uznáte, není zrovna málo. Peněz je v podstatě dost, jen se musí lépe hospodařit a hlavně nerozkrádat ze společného.

4 0
možnosti
RH

Jistě, jenže z toho "společného" se bude rozkrádat vždy, právě proto protože je to společné. Ergo jediná cesta k omezení rozkrádání je minimalizovat jednak množství lidí kteří o penězích mohou rozhodovat, a současně i množství peněz o kterých se rozhoduje.

Když tu slyším výmysly, jak se postaví cyklostezka za 100 milionů tak se mi chce zvracet.

1 0
možnosti
JF

J90a38n 65F10r82o22l89í11k

27. 3. 2014 16:35

A nebylo by jednodušší schválit rozpočtové určení daní tak aby  obce nemohly utrácet za naprosté nesmysly a musely se ze zákona postarat o svoje občany? Stavba školky z unimobuběk a prefabrikovaných dílů není zas tak drahá a časově náročná. Všechny pozemky ještě nestačili zastupitelé rozprodat a tak nic nebrání aby se místo navržených provizorií postavily potřebné kapacity.  Stejně tak by se měly obce strarat o své chudé stejně jak tomu bylo za první republiky. Současný kšeft soukromých ubytoven je jen ukázkou neochoty a neschopnosti obecních zastupitelů a také zákonodárců.

3 0
možnosti
AP

Moje 2 a 3/4 leté děti umí na normálním záchodě a samy ;-)

1 0
možnosti
JT

A proc na ty hlidaci skupiny musi byt zakon ? To se nemuze par lidi domluvit a pri hlidani se prostridat i bez zakona ?

3 0
možnosti
TH

No asi by to šlo. Pokud najdete někoho, kdo bude ochoten se střídat :-)

Prakticky je to složitější. Těžko se bude moct střídat někdo, kdo normálně pracuje. Takže třeba najdete nějakou maminku, co je s děckem doma a přemluvíte ji, aby přibrala i to vaše. Asi to nebude chtít dělat zadarmo, něco jí budete platit. Myslím, že živnosťák na takovou činnost nedostane, takže bude vlastně podnikat na černo. Vy nebudete mít vůbec žádné záruky.

Řekl bych, že dětské skupiny jsou užitečná věc, budou je moci zřizovat např. firmy pro potřeby hlídání dětí svých zaměstnanců atd. Menší firma těžko otevře vlastní školku, ale dětská skupina by nemusela být až takový problém.

0 0
možnosti
VK

V85í65t 84K67u23č78e54r84a

27. 3. 2014 10:49

V porovnání pana Komárka mi něco vadí.

Ano v případě zemětřesení se můžeme dostat do situace, že včera jsme nevěděli, že dneska bude 10 000 lidí bez přístřeší a je nutné vzít zavděk nouzovým řešením - stanem. U dětí je to snad trochu jinak ne? Od narození dítěte mám 4-5 let času na to abych věděl, že ty dnes narozené děti budou za oněch 4-5 let potřebovat školku. Zde nemusím přece dělat "nouzové" rozhodování až na jaře toho roku , kdy mají na podzim jít do školky?

2 0
možnosti
AP

Technická poznámka: máte na to max. 3 roky

0 0
možnosti