Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MN

No a byl jste s tímhle blogem už u doktora?

EU je asi tak sexy jako je sexy její předseda Evropské rady Herman Van Rompuy.

0 0
možnosti

Přesně, integrace jenom s mírou. Řekněme, tak volný pohyb zboží, kapitálu a služeb, případně i osob... Aha, to není Unie, ale EHP a Shengenský prostor. K čemu tedy vlastně potřebujeme Unii?

PS.: Pane Komárku, četl jsem vás jako redaktora MF Dnes a věřte tomu, že umíte psát lépe. Ale neobhajitelné se obhajuje těžko, že?

0 0
možnosti
DZ

Vidíte, já to celé četl jako ironii a až na konci mi došlo, že to myslíte vážně a není to vtip ;-)

0 0
možnosti
Foto

S odstupem času, když vás teď čtu, už chápu, proč byl iDnes s lidmi jako vy vůči EU tak servilní. I vy můžete za její současný stav.

0 0
možnosti
JH

J45a44n 13H61a22n15á89k

23. 5. 2014 15:43

Možná jste to napsal až příliš poeticky, což Vám samozřejmě chroničtí kritici vrátí tvrdou a často prázdnou kritikou (jak vidno), ale v podstatě máte pravdu. Evropa se vydala vlastní cestou (nikoliv americkou ani "sovětskou") a i já si myslím, že prosekávání roští hodně bolí a zdržuje, ale směr je správný a vše ostatní je na lidech, byť mnozí až příliš podceňují svojí odpovědnost a demokratický mandát.

2 0
možnosti
Foto

Sice jsem nakloněn Unii, protože už po ní nějaký ten pátek pracovně, nikoliv jen rekreačně, jezdím a shledávám více výhod nad nevýhodami. Ale pokud v ní převládne socialistický vítr, tak půjde do háje a bude to škoda. Mimochodem s prvním odstavcem v žádném případě nemohu souhlasit, jelikož je na světě jedna Unie, která je v řadě ohledů mnohem lepší, než EU a to USA a to právě proto, že tam zatím socialismus ještě nepřevládl. Ačkoliv ... Obama pro to dělá, co může ...

0 0
možnosti
RK

Jen to evropské TV zpravodajství ještě stále neřídí politici. Snad s tím něco uděláte.Rv

2 0
možnosti
MB

M40i32l43o62š 58B46é13m

23. 5. 2014 13:45

Korporativismus není kapitalismus a násilné přerozdělování není solidarita...

3 1
možnosti
RC

Co to je za hrozny kecy? Aha, on to psal ten, co byl stale ve stylu - kam vitr, tam plast...... Chapu.

"Není to jenom zásluha Unie, ale je to z velké části zásluha Unie." - ja bych rekl, ze spise NAVZDORY unii. Jakou ma EU zasluhu na tom, ze je Evropa (tedy nektere zeme kontinentu) na spisi v mode a vyrobe luxusnich aut?

"Můžeme to ovlivnit. Nikdy v moderních dějinách neměli Češi, Moravané a Slezané větší vliv na svůj osud v rámci kontinentu. Nikdy nebyl jejich hlas slyšet tak silně, jako v Unii." - zase zvast bez znalosti historie. Cesky stat byval silny a mel velky vliv. Nejvetsi zrejme za Karla IV. Tak tady nevykladejte, ze ted muzeme neco ovlivnit. Myslite tim tech 21 kasparku v nekolikasethlavem organu, co skoro nic nemuze?

4 0
možnosti
OK

A od Karla IV., kdy měl český stát asi největší vliv coby součást říše římské (že by předchůdkyně EU?), má největší vliv asi až dnes. Za totáče, za protektorátu ani za první republiky moc vliv na svět neměl. Snad kromě období kolem vzniku Mnichovské dohody.

1 0
možnosti
PS

Skvely clanek, jen nektere vety si musite spravne seskládat. EUEvropa je skvele místo k zivotu, jste - li zástupcem  v Bruselu a Štrasburku

2 2
možnosti
  • Počet článků 33
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5237x
Druhdy novinář, komentátor MF DNES, spisovatel, glosátor a humorista, nyní poslanec za hnutí ANO.

Seznam rubrik