Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SPTZ

Si0 po třetím zákazu

24. 11. 2010 10:09
Pane Komárku, alespoň vy byste mohl vědět, že Duch svatý

je vlastní jméno a psát ho s velkým D. U nevzdělaných novinářů by mě to nepřekvapovalo, ale u vás ano. A hodně.

0 0
možnosti
P

podivuhodnaraketa

24. 11. 2010 11:25
Re: Pane Komárku, alespoň vy byste mohl vědět, že Duch svatý

U soudného člověka by mě asi překvapilo, kdyby nedokázal správně použít interpunkci. Ale u člověka, který podobným způsobem reaguje na autorovu nepozornost, rozhodně ne. Ani trochu. ;-DRv

0 0
možnosti
-

-jans-

24. 11. 2010 9:59
Je třeba přiměřeně bránit sebe, svoji rodinu a svůj majetek

Vymahatelnost práva je v ČR - bohužel - mizivá. I pokud by policie věc vyšetřila, kdo, kdy a k čemu by asi odsoudil majitele sokola? A jak by to - pravděpodobně malá částka po několika letech - pomohlo holubáři?

Mezi základní lidská práva patří ochrana života, zdraví a majetku svého a své rodiny přiměřeným způsobem. Zabití dravce, který mi plení holubník, mezi taková práva rozhodně patří.

Po systematické devastaci naší důstojnosti a sebevědomí postupně nacisty, komunisty a v současnosti podivnými spolky "politických ekonomů" je třeba postupně navracet normální poměry silami každého občana. Že to někdy není úplně dle litery zákona - to počínání Masaryka nebo Havla ve své době také nebylo.

0 0
možnosti
SPTZ

Si0 po třetím zákazu

24. 11. 2010 10:11
Re: Je třeba přiměřeně bránit sebe, svoji rodinu a svůj majetek

Pusťte psa do honitby a uvidíte, co vám z něho myslivci udělají. A nikdo se vás nezastane, i kdybyste měl moc drahocenného ratlíka, co má policejní výcvik.

0 0
možnosti
M

monza

24. 11. 2010 9:56
sbohem a ámen

Bohatý sokolník vs. chudý holubář.Syn opravdu nezapře otce.Podle něj byl masový vrah Che Guevara v podstatě dobrej chlap a jeho kámoš.Prostě tito dva kabrňáci mají zmatek v hodnotách.Jinak k věci-sokol je přísně chráňen a tím to hasne a ten trouba co ho umlátil ho také zaplatí:

0 0
možnosti
VP

vasapro

24. 11. 2010 10:08
Re: sbohem a ámen

jenze ten sokol nekomu patril a ten za nej plne take zodpovida ... tim to hasne zase pro mne ;-) ... neumlatil jej nikde ve volne prirode, ale na svem pozemku, notabene uvnitr holubniku ... ergo - primerena obrana sebe a sveho majetku ... a vcil mudruj co je prednejsi :-/

0 0
možnosti
FH

Bouše

24. 11. 2010 9:51
Můj názor:

Sokol je u nás zvláště chráněný živočich (jako všichni dravci). Takže z pohledu zákona je úplně jedno, jestli šlo o chovný nebo divoce žijící kus. To by měl pan holubář vědět. Také dost pochybuji o tom, že jednal v nějaké sebeobraně (on zase sokol není až takový obr). Podle mne ho ubil spíše ze vzteku a z pomsty. Ještě bych si dovolil podotknout, že ani sebelépe cvičený sokol pochopitelně nepozná rozdíl mezi chovným a divokým holubem, pořád je to jen dravec, který se řídí instinktem, na rozdíl třeba od ratlíka.

 

Takže podle mne holubář ubitím sokola v každém případě porušil náš zákon 114/1992 O ochraně přírody a krajiny a měl by být za to potrestán. Pokud jde o to odškodnění majitele sokola, tam je to dost sporné, protože holubáři těžko někdo prokáže, že v dané chvíli věděl, že má co do činění s chovným dravcem - tedy cizím majetkem (předpokládám, že sokol neměl na zádech majáček:-)).

0 0
možnosti
R

rafol

24. 11. 2010 10:08
Re: Můj názor:

Take mi vrta hlavou, jestli musi mit holubar nejake zkousky z ornitologie v rozpoznavani ptaku, neco jak aspoň kdysi museli mit rybari. Jak mu bude soud dokazovat, ze vedel, ze se jedna o chraneny druh ptaka? Kdyz na nem nasel ty cedulky, tak uz asi nebylo co resit :-/

0 0
možnosti
MH

babca

24. 11. 2010 9:22
Sám jsem zvědav

jak tahle kausa dopadne. osobně stojím za holubářem, taky si myslím, že pouze chránil svůj majetek před napadením, podobně jako by si ten majetek chránil i před psem, zlodějem a podobně. Jedinou nepřesnost Vašeho článku spatřuji ve Vaší definici inteligence toho ptáka. Naopak, holub je ve své podstatě genius mezi ptáky (ostatně, kolik se za války vyznamenalo holubů a kolik sokolů), svědčí o tom již jeho schopnost navracení se, výběru tras a tp.

0 0
možnosti
MG

bitkar

24. 11. 2010 9:49
Re: Sám jsem zvědav

taky stoji za tim duchodcem. Sice blby, ze ho jen neomracil, ale mlatil hlava nehlava, ale mel pravo branit svuj majetek. Sokolnik je proste zodpovedny za svyho ptaka :) Koneckoncu jako kazdej chlap ;)

0 0
možnosti
HP

Lissemys

24. 11. 2010 9:15
Zase jeden demagog...

Vážený autore, laskavě nezapomeňte, že všichni tito dravci jsou kriticky ohroženými druhy a jsou přísně chráněni. A důchodce je idiot jako všichni ti myslivci, co střílí a tráví mořské orly a další úžasné dravce. Já zase pevně doufám, že tomu důchodci napálí ČIŽP pěknou pokutu. Je sice pravda, že sokol neměl co dělat v holubníku, ale nemohu jen ve vzteku popadnout lopatku a toto vzácné zvíře jen tak utlouci. Měl sokola vyhnat nabo chytit a vypustit mimo holuvník, ale ne jej usmrtit. Pevně věřím, že žijeme v právním státě a viník bude potrestán. Existuje totiž rozdíl mezi spravedlností a pomstou. A Vy si pro příště odpusťte takovou demagogii, jak aby se Vám zvýšila karma. Škoda, že nelze dávat ani-karmy, tak alespoň Rv.

0 0
možnosti
BH

bart.as

24. 11. 2010 9:21
Re: Zase jeden demagog...

už tě vidím, jak toho sokola chytáš, abys ho vypustil ... chytráku

0 0
možnosti
VL

VSvihlik

24. 11. 2010 8:34
Přeně tak!

Jak je psáno v minulém příspěvku. Důchodce měl okamžitě volat policii a nebo dravce odvéz co nejdále od svého domu. Místo toho se amatérsky snažil zničit důkazy a to mu u soudu moc nepomůže. A jestli má ten cizinec - sokolník toho dravce pojištěného, ta to může holubář potkat u soudu právníky pojišťovny. A to nebývají amatéři...

0 0
možnosti
PL

Karotak

24. 11. 2010 8:20
Holubar vs. Sokolnik

Pokud by vse bylo jak se vsude pise, tak proc po incidentu nezavolal holubar policajty, vse jim nerek a neresil to sam???? Misto toho se zachoval, jako by vedel ze je to jeho chyba a snazil se zahladit stopy.

Jak byl holubnik zabezpecen a .... ani bych se nedivil ze nakonec z toho vzejde, ze to byli normalni holubi se kterymi je ve meste problem a pan si k nim jen vypestoval vztah a vina je u nej .... :-/

0 0
možnosti
TKN

ta, která nejsem

24. 11. 2010 8:23
Re: Holubar vs. Sokolnik

A co měl jako řešit? že by mu policajti přinesli pro holoubky živou vodu?

0 0
možnosti

libl3

24. 11. 2010 8:08
Možná to byl jen hloupý článek vašich kolegů.

Bohužel mi to však připomíná každodenní česko-švejkovskou realitu.

0 0
možnosti
TX

Tomas_X7

24. 11. 2010 8:06
Probémy

Na tohle se nejlépe hodí výraz, jehož autorství fiktivně přisoudili Forrestu Gumpovi -

"Shit happens". V přírodě prostě dravec útočí na menší. Pokud někdo chová sokola a jiný holuby, pak se nemohou divit, že nezblbnou přírodu tak dokonale, aby se občas přirozenost neprojevila. Jsou to jenom sokoli, jenom holubi a také třeba jenom psi a další zvířata. Nejsou to lidské bytosti a lidi k nim mají přehnané požadavky a ke zvířatům a ptákům mají přehnané city, které chybí lidem mezi sebou vzájemně. Je snazší milovat psa a sokola, kterého je možné se snažit vychovávat bez omezení a nerespektovat jeho názor, než druhého člověka s plným respektem k jeho osobnosti. Občas se to prostě nepovede a jsou to jen zvířata.

0 0
možnosti
  • Počet článků 33
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5237x
Druhdy novinář, komentátor MF DNES, spisovatel, glosátor a humorista, nyní poslanec za hnutí ANO.

Seznam rubrik