Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

staflas

24. 11. 2010 8:04
Tak, tak.

Takového drahého a divokého ptáka si musí pán lépe hlídat. Za určitých okolností může svou nedbalostí i spustit válku.

0 0
možnosti
BP

boris.pouzar

24. 11. 2010 8:02
klid holubáře

Kdejaký právník důchodci poradí,že si nevšimnul okroužkování či jiných insignií,které svědčily proto,že je to chovný dravec.Prostě jednal ve stressu,bránil svůj majetek.

Mám dravce rád - jsou majestátní,do přírody jednoznačeně patří a jsou nepostradatelní.Je mi ubitého dravce líto.Ale forensní pohled na věc je z mého pohledu jasný - důchodce se ohradil proti dravci spravedlivě ( i když spravedlnost a právo není vždy a zdaleka totéž).Pokud nějaká škoda vznikla (následek) - tak  jednáním či nejednáním majitele dravce ( příčina).Logika meritu věci je neúprosná.

0 0
možnosti
AS

viveka

24. 11. 2010 8:08
Re: klid holubáře

Pokud si holubář nevšiml okroužkování, měl by na svědomí usmrcení přísně chráněného živočicha, to by byla škoda ještě větší.

0 0
možnosti
JS

x.time

24. 11. 2010 8:00
bohati si muzou delat co chteji

samozdrejme ze byl holubnik v pravu byt nim tak se soudim a chci po sokolnikovi vskere naklady plus odskodne za psychickou ujmu pokud ho pozene k souda a taky odskodne na ocisteni dobreho jmena ma ctvrt mega na ptaka ktereho ani neuhlida tak at plati skody ktere pusobi ... on i holub pokud je nejaky vzacnejsi nebo dobre vycviceny postovni je cenny

0 0
možnosti
VM

drVostep

24. 11. 2010 7:39
Souhlas

Mám psa a pokud by mi utekl (ať z jakéhokoliv důvodu) a někomu se podhrabal do kurníku a zadávil slepice a majitel slepic mi toho psa ubil, tak si myslím, že bych asi s mými námitkami neuspěl.

Prvně mi ten pes neměl utéci, mám ho mít vychovaného a poslušného nebo na vodítku, neměl vniknout na cizí pozemek, a neměl zadávit ty slepice. Hotovo.

S tím ptákem je to podobné si myslím. Tak jsem zvědav co ten Sokolmeister bude dělat.

0 0
možnosti
VD

bobrcobr

24. 11. 2010 7:23
sokolí orientace

Problém je, když - sokol se nenaučil používat GPS, takže přeletěl hranice, ale omlouvá ho Schengen, nenastudoval si naše předpisy - neznalost zákona neomlouvá, probudily se v něm zvířecí pudy - buď je to úchyl, nebo nemá sebeovládání, měl být pod dozorem a vzhledem k tomu, že byl ověšený všelijakou elektronikou, kdo ví, jestli nešlo o špióna, ale na jeho omluvu, asi jak byl obtěžkaný elektronikou, byl vysílený, ztratil orientaci a hlad byl silnější než sebeovládání a tak prostě vtrhnul do první příhodné zásobovací stanice a chtěl si dopřát. Měl smůlu, že důchodce asi s holuby spí, nebo nespí, prostě, to už je jiná povídka. Jinak je mi v podstatě líto jak sokola tak i holubů, i když těch, vzhledem k tomu, že je vídám ve městech ve velkém množství, méně.

0 0
možnosti
TK

koutlosh

24. 11. 2010 9:01
Re: sokolí orientace

Když on je holub a holub...

0 0
možnosti
K-MN2

Kubrt - milovník nálevu 2

24. 11. 2010 3:17
Právní stát ?

Podle toho kdo je žalobce a žalovaný a rovněž, bohužel, i soudce .... Jsme na tom asi líp než třeba Uganda, akorát že to je po čertech málo..... tady v této kauze to nějak divoké asi ale nebude. Holubář může říct, že sokol útočil i na něj - přece si nenechám poklovat obličej nebo rovnou oči (i když toto asi do první výpovědi nedal) .... přitížil si, že sokola schoval a strhal vysílačku (krom té poslední). Jak soudce určí přiměřenou obranu ve stavu ohrožení ? Když půjdu v lese se psem navolno a daleko od nohy a myslivec mi ho střelí, mám smůlu. Tohle by sokolník neměl vyhrát. Ale u nás u soudu je možné cokoliv. Kor jestli to bude soudit nějaký někdejší soudruh ....... Jestli má být úcta a respekt k soukromému majetku, tak by měl holubář vyhrát .... Sokol tam nepřilítl a jen tak neseděl bez ničeho, způsoboval ohrožení. Je úplně šumák, jestli má sokol násobnou cenu jiného zvířete. Chráním svůj soukromý majetek a byl jsem ohrožován, slovně se varovat tady nedalo .... sorry...

0 0
možnosti
JN

Jonáš2

24. 11. 2010 7:10
Re: Právní stát ?

Pokud důchodce nejdříve sokola slovně vyzval, aby zanechal svého protizákonného jednání, pak pro výstrahu nejdříve vystřelil z lopatky do vzduchu a až teprve poté sokola plácnul, pak by měl být v klidu.

0 0
možnosti
JH

hurkajan

24. 11. 2010 2:29
z právního hlediska

sokolník si za svěřence zodpovídá v plném rozsahu a je povinný zajistit aby pták nenarušil napadl atd. osoby majetek či domácí zvířectvo popřp. jiné zvířectvo ptactvo atd. a to i v jiném tedy ochranném režimu... mimo povolené loviště vymezené zákonnou úpravou pro lov a sokolnictví...tedy v kostce je to stejné jako u kteréhokoliv chovatele jakéhokoliv zvířete (pes,kočka,atd.)...holubář bránil svůj majetek a to v platném znění rozsahu Občanského zákoníku

0 0
možnosti
M

motylek_02

24. 11. 2010 1:48
otazka je

jestli bylo nutne, aby ho ubil.

0 0
možnosti
TKN

ta, která nejsem

24. 11. 2010 3:05
Re: otazka je

A co měl dělat, když se nenechal odehnat?

0 0
možnosti
M

martin5.33

24. 11. 2010 1:01
Dobrou

Ochránci zvířat, je s vámi zábava, ale už se musím rozloučit. Hlavně si hlídejte svoje mazlíčky, ať nejsou moz zvědavý a hrajou si jen s těmi, co o to opravdu stojí! A nezapomínejte na to hlavní, sbírejte si jejich hovínka, co kdyby na nich uklouzlo nějaké chráněné zvíře a zlámalo si nohu!;-)

0 0
možnosti
H

HELDON

24. 11. 2010 1:03
Re: Dobrou

A co na Vás doktoři? Nevědí si rady ,že?:-)

0 0
možnosti
Z

zemanka01

24. 11. 2010 0:11
Jo

Dobře napsané R^ Jen malý dodatek. Holubi byli chovní poštovní a starý pán s nimi jezdí i na závody. Pokud soud rozhodne v neprospěch starého pána,utloukla bych lopatičkou i toho nezodpovědného rakouského sokolníka ;-D;-D

0 0
možnosti
K

Kozel_

24. 11. 2010 0:13
Re: Jo

Holub má cenu srovnatelnou se sokolem. Není podstatné, jestli je sokol chráněn. Ochrana se týká volně žijících kusů, ne kusů v zoo nebo u chovatele.

0 0
možnosti
  • Počet článků 33
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5237x
Druhdy novinář, komentátor MF DNES, spisovatel, glosátor a humorista, nyní poslanec za hnutí ANO.

Seznam rubrik